Reiki

Wat is Reiki en hoe kan het je helpen

Reiki sessie – De reacties van patiënten

Iedereen die in Reiki is opgeleid en het voorrecht heeft gehad om anderen “aan te raken”, weet dat er geen “standaard” reactie is van elk van hun patiënten.

Reiki SessieReacties variëren van persoon tot persoon, net zoals ze kunnen variëren van sessie tot sessie en van Reiki kanaal tot kanaal (zender). Over het algemeen ontspannen de meeste mensen zich voldoende om in slaap te vallen, omdat de hele atmosfeer die tijdens een reiki sessie wordt gecreëerd, met zachte en rustige muziek, het zwakke licht van kaarsen of de aangename geur van wierook of bloesemessences of fruit, daartoe bevorderlijk is.

Op dat moment en op die plaats, in die behandelkamer, is alle aandacht gericht op het welzijn en de rust van de patiënt.

Hoe voel je de Reiki in je handen?

Naarmate we Reiki beoefenen, worden we ons meer en meer bewust van de energie en worden we gevoeliger voor hoe die zich in ieder mens en in onszelf manifesteert. Dit kan veel helpen. Hier zijn enkele mogelijkheden:

1. Tinteling
In het algemeen wijst dit gevoel op een ontsteking. Gebruik je onmiddellijke intuïtie om te beslissen of het chronisch of acuut is. De intensiteit van de tintelingen kan je een aanwijzing geven of zelfs een probleem dat zich manifesteert.

2. Koude sensatie
Dit gevoel kan worden veroorzaakt door een oude energetische blokkade die de vitaliteit van het lichaam uit balans brengt wanneer het uit de stroom van lopende processen wordt gehaald. Soms hebben deze gebieden veel aandacht nodig om deze energetische blokkades op te heffen.

Je moet weten of jouw patiënt klaar is om oud lijden of lang vergeten herinneringen onder ogen te zien, een meer geconcentreerde interventie in deze koudere streken kan noodzakelijk zijn.

3. Warmte
Als je warme handen voelt, wordt dit opgevat als een teken van gebrek aan vitaliteit, en dit maakt dus de toepassing van Reiki noodzakelijk. De gewaarwordingen kunnen variëren van matig warm tot sterk warm (hoewel niet onaangenaam). Een geactualiseerd maar vermoeid lichaam absorbeert de kracht die het nodig heeft, om deze reden is Reiki een intelligente energie.

4. Sterke magnetische aantrekkingskracht
Dit gevoel geeft waarschijnlijk aan dat een getroffen gebied dringend Reiki energie nodig heeft en er klaar voor is om die te ontvangen. Het gebruik van mantra’s kan hier zeker mee helpen.

5. Energetische stroom
Deze gewaarwording in je handen suggereert dat energie stroomt en extra vitale impulsen verwelkomt, wat resulteert in een hogere trillingsfrequentie van het hele systeem.

6. Energie van afstoting
Hier hebben we waarschijnlijk te maken met een oude, diepgewortelde blokkade die de toegang verhindert van vitaliteit en de vitale energie die het nodig heeft.

7. Scherpe pijn
Dit kan het symptoom zijn van een ophoping van energie in het proces van oplossen. De vrijgekomen energie komt in het bewustzijn en wordt geïntegreerd door het omringende energiesysteem.

De confrontatie met voorheen onderdrukte delen is vaak stressvol. In dit geval moet je de Reiki sessie niet beëindigen zonder eerst het hele lichaam te hebben behandeld.

8. Onnauwkeurige pijn
Deze gewaarwording kan je aandacht vestigen op een oude opbouw die zich nog in het voorbewustzijn bevindt, klaar om losgelaten te worden. Overal waar je deze sensatie opmerkt, betrek het gebied regelmatig met Reiki energie totdat de verstijfde structuur volledig is opgelost.

9. Spasmen (van pijn)
Duidt op een opeenhoping van energie die klaar is om te worden vrijgegeven, maar nog niet geassimileerd door het omringende energiesysteem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.