bloeddruk verlagen

Hoe kan je op een natuurlijke manier jouw bloeddruk verlagen

Heb je last van een te hoge bloeddruk en wil je hier iets aan doen? Het is altijd beter om dit eerst op een natuurlijke manier proberen te verlagen, vermits de bloeddruk natuurlijk niet veel te hoog is. Want zelf dokteren is in dat geval onverstandig. Op een natuurlijke wijze zelf je bloeddruk op peil houden is zeker mogelijk. Hieronder lees je wat je daarvoor moet doen en belangrijker nog: wat je moet laten.

Zout en suiker zijn boosdoeners van te hoge bloeddruk

Een van de boosdoeners is suiker. Toegevoegde suikers in je voeding kunnen ervoor zorgen dat je bloeddruk te hoog wordt. Matigen met frisdranken kan al heel veel schelen. Daarnaast hebben geraffineerde koolhydraten ook een bloeddruk verhogend effect. Koolhydraten worden in je lichaam namelijk omgezet in suikers. Wil je graag voorkomen dat je een te hoge bloeddruk krijgt, dan is het verstandig om te stoppen met de consumptie van suikers en snelle (geraffineerde) koolhydraten.

Ook zout kan je bloeddruk verhogen. Het houdt namelijk vocht vast in je aderen waardoor de druk op de vaatwanden toeneemt. Matig daarom het gebruik van zout in je eten. Je kunt heel eenvoudig je eten verrijken met specerijen en kan daardoor de zoutpot laten staan.

Beweging, yoga en meditatie

Beweging, yoga en meditatie

Yoga en meditatie kunnen de bloeddruk ook verlagen. Stress is een belangrijke factor van hart- en vaatziekten. Ervaar je veel stress? Het lichaam maakt onder stressituaties hormonen aan die de hartslag doen toenemen en de bloeddruk verhoogt. Zo nu en dan een beetje stress kan geen kwaad. Wordt dit echter een chronisch probleem, dan moet jij je wel degelijk zorgen maken.

We hebben allemaal dagelijks te maken met stress, of je wil of niet. Met meditatie of yoga kun je hier wat aan doen. Overigens, een diepe ademhaling kan ook al zorgen voor vermindering van spanning in je lichaam en dus een te hoge bloeddruk voorkomen.

Dagelijks voldoende bewegen

Beweging is ook een goede manier om je bloeddruk op peil te houden en zelfs te verlagen. Het is gezond om minimaal een half uur per dag te bewegen. Het liefst doe je dit buiten in de frisse lucht.

Bloeddruk verlagende voedingsmiddelen

Het eten van bepaalde voedingsmiddelen is ook een goede manier om je bloeddruk te verlagen. Er zijn oneindig veel producten die voorkomen in de natuur die gezond zijn voor hart- en bloedvaten en een positieve uitwerking hebben op onze bloeddruk. Het zijn er teveel om op te noemen en daarom beperken wij ons nu even tot twee voedingsmiddelen: Bessen en pure chocolade.

De consumptie van bessen en pure chocolade kan volgens diverse onderzoeken een positieve bijdrage leveren aan het verlagen of op peil houden van de bloeddruk. Het is de kalium in met name rode bessen die daar voor zorgt. Bij dagelijkse inname zouden bessen zelfs 10% van de werking van bloeddrukverlagers overnemen! Pure chocolade dankt dit effect aan de flavonolen die voorkomen in cacao en werken als een anti-oxidant.

water drinken bloeddrukWater

Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn, maar het is echt waar. Voldoende water drinken kan helpen om je bloeddruk te verlagen! Door veel water te drinken kan je lichaam schadelijke stoffen sneller afscheiden. Minder schadelijke stoffen in je bloed betekent automatisch een verlaging van je bloeddruk. Het liefst drink je dagelijks 2 liter water afhankelijk van je lichaamsgewicht.

Stop met ongezonde levensstijl

Alcohol, tabak, drugs, te zout en te vet eten, weinig tot geen lichaamsbeweging…. Al deze zaken zorgen op termijn voor schade aan je aderen en hart. Stop met een ongezonde levensstijl en je zult meteen gezondheidswinst boeken. Combineer dit met het inpassen van gezonde gewoonten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.