stoomdouche hot yoga

Twee gouden tips om te ontspannen: een stoomdouche nemen en een hot yoga sessie

Ben je eraan toe om je even helemaal te ontspannen? Neem dan een stoomdouche en verrijk die met een hot yoga sessie. Denk je al een poosje na over de aankoop van een stoomcabine? Ben je benieuwd naar de positieve uitwerking van een stoomdouche op je fysieke en mentale gezondheid? Lees dan snel verder.

Stoomdouche nemen om te ontspannen

Een stoomdouche nemen zorgt voor pure ontspanning. Dat staat buiten kijf. Stoom heeft een hele positieve uitwerking op het lichaam. Dat is iets wat in de Oudheid al bekend was. Zo maakten de Romeinen al gebruik van stoombaden in hun badhuizen. Zij wisten als geen ander dat stoom ons lichaam goed doet.

Een eigen stoomcabine

Je kan in je eigen badkamer een stoomcabine laten installeren zodat je om te ontspannen niet eens meer de deur uit hoeft! Voor de prijs hoef je het niet zozeer te laten. Vanaf pak en beet 1000 euro heb je al een gloednieuwe stoomcabine. Dit is een afgesloten douche met stoomfunctie. Hier vind je enkele goede opties.

Hoe werkt een stoomcabine

Een stoomcabine werkt op een eenvoudige manier. Het hoge vochtgehalte dat de cabine produceert heeft een reinigende werking op lichaam en geest. De stoom in een stoomcabine is minder warm dan die in een sauna. Je zal de warmte ook heel anders ervaren. Voor veel mensen is dit een prettige manier om te ontspannen. Een stoomcabine kent een aantal voordelen: vermindert de spanning in de spieren, zorgt voor minder pijn in botten en gewrichten en het zuivert en reinigt de poriƫn in de huid.

Combineer stoomdouche met hot yoga

Hot yoga is een bijzondere yogavorm omdat je dit uitvoert in een ruimte waar het 40 graden Celsius is. Deze vorm van yoga is ontstaan in India en wordt ook wel Bikram Yoga genoemd. Ook in ons land is het tegenwoordig populairder dan ooit. Je gaat erg zweten door de warmte. Je spieren worden flexibeler bij hogere temperaturen waardoor je zonder veel inspanning al snel in een bepaalde houding kunt komen. Je hebt op die manier meer profijt van je yogales.

Denk je misschien dat 40 graden veel te warm voor je is om in te sporten, dan kunnen we je geruststellen. Pas als je intensief gaat bewegen dan gaat je lichaam zweten. Een hot yoga les duurt ongeveer anderhalf uur en bestaat uit een vaste sessie met telkens dezelfde oefeningen. Het is wel aan te raden voor beginners om eerst een paar lessen normale yoga te beoefenen voordat je met hot yoga start.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.