voordelen van edelstenen

Leer over de voordelen van edelstenen en hoe ze je kunnen helpen in je zelfontplooiing

De verbinding tussen de natuur en de mens wordt al sinds het begin der tijden gelegd door elementen. En de kristallen worden sinds de oudheid gebruikt voor het fysieke, vitale, emotionele, mentale en spirituele evenwicht.

Zij zijn de beste geleiders en versterkers van energie, omdat zij informatie versterken en registreren dankzij hun vermogen om gegevens te registreren en op te slaan. Afkomstig uit het eerste koninkrijk dat zich in het heelal vormde, het mineralenrijk, gevormd in de loop van duizenden jaren, hebben zij een perfecte driedimensionale moleculaire rangschikking van hoge frequentie.

Bij persoonlijke therapieën verhogen kristallen de trillingsfrequentie en de toename van energie wordt snel waargenomen, omdat zij een zuiver energetische waarde hebben, die bij gebruik de therapeutische technieken versterkt.

edelstenen kristallenHoe edelstenen helpen bij zelfontplooiing

In therapeutisch werk, worden kristallen gebruikt voor “energie uitlijning”. Deze techniek maakt een uitwisseling van energie mogelijk tussen de elektromagnetische velden van een kristal en het lichaam via de zeven energiepunten die erin aanwezig zijn.

De techniek stemt de persoonlijke vibraties af op die van de gekozen kristallen. In dit geval moeten zij de nodige kenmerken resoneren met datgene waaraan gewerkt wordt, om situaties van stress, angst, vrees, pijn, depressie, of de specifieke kwestie waarop de persoon zich wil afstemmen, te transmuteren en te verbeteren, om de nodige energieën voor die situatie te hebben.

Wanneer wij de juiste frequenties uitstralen, trekken wij krachten en intelligenties aan die de paden openen en nieuwe mogelijkheden brengen voor onze zelfontplooiing.

Ontdek hieronder drie edelstenen die helpen bij zelfontplooiing:

1. Amethist: wijsheid en evenwicht

In de oudheid werd amethist gebruikt om dronkenschap te voorkomen. Deze eigenschap is vandaag de dag nog steeds een voordeel, maar we hebben het niet alleen over uitwendige dronkenschap (met drank, bijvoorbeeld), maar ook over excessen die de zintuigen hinderen. Een goed voorbeeld is wanneer wij niet “juist” denken en bedwelmd raken met destructieve en schadelijke gedachten, beïnvloed door informatie en andere toxische interferenties.

Amethist wordt beschouwd als de steen van wijsheid en evenwicht, verbonden met bescherming, vitaliteit en spirituele verheffing. Door zijn violette kleur zorgt het voor de aanwezigheid van beschermende energie die in staat is het opvangen van vitale energie uit de omgeving te versterken. Het symboliseert de overgang van een normale, wakkere staat van bewustzijn naar een meditatieve staat. Meer info over de amethist-steen kan je hier vinden.

2. Smaragd: Persoonlijke groei

SmaragdAls een van de bekendste en meest begeerde stenen, gaat de smaragd steen veel verder dan zijn schoonheid. De kleur varieert van lichtgroen tot zeer donkergroen, en het heeft ook therapeutische eigenschappen voor jouw lichaam en geest.

De Smaragd Steen heeft een heel bijzondere vibratie en brengt zijn eigenaar fysiek, emotioneel en mentaal in evenwicht. Ondanks de mystieke kenmerken die het draagt, wordt dit kristal vooral gebruikt voor ontspanning en inspiratie.

De smaragd steen is efficiënt in het geven van vrolijkheid, energie en evenwicht. Deze steen is in staat het gevoel voor schoonheid te verhogen – wat zelfaanvaarding, een groter gevoel van eigenwaarde en bevrijding van emotionele trauma’s bevordert. De steen helpt om meer gemoedsrust te hebben en de gevolgen worden gezien als een verjonging van de ziel. De smaragd doet vaak denken aan de jade-steen, maar is niet hetzelfde!

3. Topaas: Creativiteit

Topaas wordt vaak gebruikt door artiesten uit de meest uiteenlopende gebieden, vanwege de stimulatie van artistieke en muzikale bekwaamheid. Door de genezende kracht die eraan wordt toegeschreven, wordt het gebruikt door artsen, apothekers, verpleegkundigen en andere beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg, en zelfs voor het samenstellen van afstudeerkringen of juwelen na het afstuderen.

Topaas is een multifunctioneel kristal dat voor vele doeleinden kan worden gebruikt. Door haar helende kracht zuivert zij de ziel en leidt zij tot evenwicht in het lichaam, kan zij worden gebruikt als hulpmiddel bij meditatie en voor therapeutische doeleinden, versterkt zij de innerlijke hulpbronnen om de capaciteiten van de mens opnieuw te bevestigen en stimuleert zij hem tot vreugde, edelmoedigheid en zelfkennis.

Een reactie

  1. Heel erg mooi artikel. Klopt dat edelstenen heel wat mensen helpen om hun vibraties en energie te “alignen”. Ikzelf ben alvast erg gelukkig dat ik de kracht van kristallen heb ontdekt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.