chanellen

Wat is channelen & hoe ga je er mee aan de slag?

Tot voor kort waren channelings zeldzaam. Slechts weinigen zijn erin geslaagd deze verbindingen met de Spirituele Wereld tot stand te brengen, want het is niet voldoende om een kanaal te zijn, het is noodzakelijk te begrijpen wanneer het een boodschap is of wanneer het een product van onze geest is.

Afgezien van de meest bekende en zichtbare mediamieke kanalen, zoals psychophonie, psychografie en helderhorendheid, instrumenten die degenen die ze bezitten niet kunnen verbergen, is er in ieder van ons een aangeboren kanaal, onafhankelijk van geloof of opleidingsniveau, namelijk het intuïtieve kanaal.

Dit kanaal hangt af van ieder van ons om het te ontwikkelen en eraan te werken, zodat het echt goed kan worden gebruikt.

Wat is spirituele channeling en hoe worden boodschappen doorgegeven

chanellingChanneling is een proces van bewuste energetisch-spirituele communicatie met geesten die zich op andere spirituele niveaus bevinden. Volgens het spiritualisme is er in het menselijk lichaam een communicatiekanaal tussen geest-hersenen-hart, dat als brug fungeert om het fysieke vlak met het spirituele vlak te verbinden.

Het is belangrijk erop te wijzen dat dit geen mediumschap is, omdat de channeling altijd bewust is en plaatsvindt op het moment van uitbreiding van de geest die wordt toegestaan door het kanaal, in dit geval het individu.

Daarom is het geen “visioen” of iets plotselings, het is een moment gepland en uitgevoerd door wezens van licht die deze gave van communicatie met andere planeten hebben. Om als kanaal te kunnen fungeren, moet dit individu een werkelijk spiritueel persoon zijn, met een open geest en superieure ideeën over de evolutie lichaam-ziel.

Deze uitbreiding van de geest is fundamenteel omdat de vijf zintuigen in horizontale banden trillen, waardoor informatie uit de buitenwereld ons fysieke bewustzijn bereikt.

Om de geestelijke wereld waar te nemen is het echter nodig het bewustzijn uit te breiden tot hoge niveaus van begrip en gevoeligheid, om vervolgens de verticale trillingen op te vangen, die op andere dimensies zijn afgestemd en naar het universum van de geesten leiden.

Hoe worden de berichten doorgegeven?

Door spirituele channeling creëren de sensitieven een communicatiekanaal en verenigen zich met de geest die erdoor wil communiceren. Communicatie verloopt via energetische impulsen die de rechter hersenhelft bereiken en vervolgens naar de linker hersenhelft worden gezonden, waar de gesproken en geschreven taal zich bevindt, om te worden gecodeerd en doorgegeven via de spraak of het schrift van het individu.

De twee belangrijkste vormen van overdracht van deze boodschappen zijn de psychografie, waarbij de geest vrijelijk kan communiceren via het spirituele kanaal. Naast de hersenen ontvangt ook het hart van het individu trillingen met de gevoelens die de geest wil overbrengen. Meer info over dit aspect van channeling kan je hier zeker terugvinden.

Hoe bemoeit de spirituele evolutie zich met het channelen van boodschappen?

De personen die als communicatiekanaal fungeren tussen ons niveau en het spirituele niveau leggen contact met de geesten en de ontvangen informatie stroomt via de geesten naar het bewustzijn en wordt vertaald door woorden, concepten en de individuele verbeelding van ieder van hen.

De spirituele evolutie van het individu grijpt juist in in deze transcriptie van boodschappen, omdat de manier waarop boodschappen worden geïnterpreteerd afhangt van ieders stadium van persoonlijke spirituele groei.

Vanuit deze niveaus van spirituele evolutie worden de boodschappen beter uitgebreid, verduidelijkt en gewijzigd in de loop van de spirituele ontwikkeling van het individu. Daarom is het zo belangrijk op te nemen en te herlezen wat gechanneld is, om deze evolutie te begeleiden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.