tarot kaarten

De Tarot Kaarten – Wat zijn ze en hoe werken ze?

Wanneer iemand, die niet bekend is met de tarot, voor het eerst in aanraking komt met de kaarten is een van de eerste vragen die men stelt: “Wat zijn de tarotkaarten en hoe werken ze eigenlijk?”.

Natuurlijk kan het antwoord op die vraag verschillend zijn, omdat het afhangt van wie de vraag stelt en hoe elke persoon zich met de tarotkaarten verbindt, want tarot is gewoon een hulpmiddel en, zoals met alle soorten hulpmiddelen, hangt de manier waarop ze worden gebruikt volledig af van de persoon.

Als je zo ver bent gekomen, moet je wel een minimum aan nieuwsgierigheid hebben, en het kan zijn dat je een totale leek bent op dit gebied. Daarom zullen wij in dit artikel de belangrijkste kenmerken van de Tarot werken en hoe het mogelijk is om het te gebruiken. Kijk hier eens naar!

tarot kaarten

Wat zijn tarotkaarten en hoe werken ze?

de tarotkaartenTarot is een spel van 78 kaarten, in tegenstelling tot het kaartspel zoals wij dat kennen met zijn 52 kaarten. In het geval van tarot heeft elke kaart zijn eigen symboliek, betekenis en persoonlijke geschiedenis.

Immers, voor het ontstaan en de uitwerking van elk van hen in de loop van zijn historische periode was het noodzakelijk verschillende fasen van transformatie te doorlopen, en in het algemeen de voorschriften van de toen geldende tijd te volgen. De tarot in een of andere vorm vertegenwoordigde altijd een heel sociocultureel proces en in bepaalde perioden zelfs religieus.

De tarot is gewoonlijk verdeeld in 22 Grote Arcana en 56 Kleine Arcana.

De Kleine Arcana vertegenwoordigen de dagelijkse uitdagingen die we in de loop van ons leven tegenkomen. De Grote Arcana zijn het door het lot gekadreerde proces dat ons leidt naar de verwezenlijking van onze weg, die tegelijkertijd wordt gemaakt door keuzes, waarvan het effect wordt voorgesteld door de talloze mogelijkheden die worden voorgesteld in de Kleine Arcana.

Wat kunnen tarot kaarten doen?

De tarot is niet zomaar een stuk papier, maar een gids voor ons leven in de zin van een aanbod voor onszelf, parameters zodat we op een samenhangende manier kunnen leven.

tarot kaarten edelsteenIntern, door het gebrek aan interesse van de meesten van ons om de angsten en onzekerheden die ons tijdens het leven plagen niet te onderzoeken, kan de tarot deze zelfde problemen spiegelen en ze zo externaliseren zodat er intensief met onze ongewenste toestanden kan worden gewerkt.

De tarotkaarten, in het kort, helpen ons onze innerlijke paden te verkennen door middel van hun symbolen en perceptie ervan. Een zelfportret van onszelf, alleen kristallijn, soms een beetje, soms veel onderscheidend van wat we ons in werkelijkheid voorstellen.

Hoe kan ik tarot kaarten gebruiken?

De tarot heeft vele manieren om te spelen, kunt je kiezen voor zelfontplooiing, voor werk kwesties of professionele carrière, het schrijven van een boek, het onderwijzen van andere mensen die geïnteresseerd zijn in het onderwerp, therapeutisch bij het werken de psychisch-emotionele, voor meditatietechnieken op de kaarten en etc.

Meer info kan je natuurlijk vinden op de website van Nasma, een verdeler van tarot kaarten uit België.

En hoe werken tarot kaarten als ze aan anderen worden voorgelezen?

De tarot is een krachtig instrument voor zelfontplooiing wanneer we er op een vrijgestelde manier mee omgaan en openstaan voor nieuwe perspectieven.

Het is niet alleen een spel openen en interpreteren, het is meer dan dat, het is het interne werk dat elke behandelaar of consulent moet doen om op een meer doeltreffende manier de mensen te kunnen helpen die parameters zoeken en hen een gezonder leven in alle opzichten te bezorgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.