alcohol

Drie tips om alcohol te gebruiken in jouw spirituele zoektocht

Wanneer je op spirituele zoektocht bent, zijn er veel handigheden die je daarbij kunnen helpen. Het kan namelijk nog best lastig zijn om de juiste resultaten te bereiken, dichter tot jezelf te komen en te merken hoe de spiritualiteit jouw leven rijker maakt. Om die reden kun je in deze blog drie tips lezen die je zou kunnen toe te passen, op het gebied van alcohol. Er zitten namelijk voordelen aan alcohol verbonden, die je misschien nog niet kende.

Alcohol wordt namelijk steeds vaker gebruikt in de spiritualiteit om mensen sneller tot bepaalde inzichten te kunnen laten ontdekken, en ze gebieden te laten zien die ze nog niet eerder voor zich hebben gehad. Ook voor jou kan dat in je voordeel werken. Natuurlijk voor jezelf wel op een verantwoorde manier, omdat het nooit de bedoeling is dat de alcohol je in disbalans brengt waardoor je in gevaar komt. Hoe dat wel op een verantwoorde manier gaat? Dat lees je hieronder.

1 – Emoties beter kunnen toelaten en uiten

sociaal alcohol drinkenWanneer je alcohol drinkt, dan weet je misschien al van jezelf dat je losser wordt en gezelliger. Je bent blijer en ziet het glas sneller halfvol dan halfleeg. Door die losheid wordt je lichaam ook ontspanner, en kun je als persoon beter emoties toelaten en uiten. De gespannenheid verdwijnt, en je kunt op een vrijere manier met gedachten en gevoelens omgaan. Ook je manier van praten krijgt daar wat van mee: zaken die normaal gesproken meer moeite voor je kosten om over te praten, dat gaat nu wellicht wat gemakkelijker.

Zeker meer “sociale” alcoholische dranken als rode wijn, bier of champagne kunnen dus tegen de verwachtingen in het verschil maken in hoe je op dat moment in het leven staat. Natuurlijk moet je je alcoholgebruik onder controle houden – maar het hoeft dus niet de facto slecht te zijn. Jan, de beheerder van wijnsite Ombrerosse (niet de meest unbiased bron, maar toch!) liet ons trouwens weten dat het niet hoeft te gaan over dronken worden, maar wél over losser worden. Ik snap het wel.

2 – Spirituele prikkels van buitenaf beter ervaren

Mensen die op een spirituele zoektocht zijn, die zijn ook op zoek naar hoe ze spirituele prikkels van buitenaf beter tot hen door kunnen laten drinken. Het nuttigen van alcohol kan daarbij helpen, en sluit aan op de vorige tip. Doordat je meer ontspannen bent in je lichaam, kun je bijvoorbeeld de prikkels intenser ervaren en dus beter ervaren. Wanneer je dit goed aankan, dan zou je tijdens het mediteren of praten over dingen eerder tot verhelderende antwoorden kunnen komen. Je lichaam zit voor jezelf misschien anders in elkaar in een nuchtere toestand, waardoor nieuwe inzichten nooit verkeerd zijn.

3 – De balans van je lichaam vaststellen

Hoe je lichaam in nuchtere en in aangeschoten toestand is, is interessant om te ontdekken. Kijk eens voor jezelf hoe je denkt als je geen alcohol hebt gehad, en als je promillage wel wat hoger is. Misschien ontdek je verschillen bij jezelf waardoor dingen wat sneller op hun plaats vallen. Om je spiritualiteit een boost te geven zou deze tip dus ook een handige manier kunnen zijn.

Zoals je kunt lezen, heb je onder andere deze drie verschillende tips om alcohol te gebruiken in jouw spirituele zoektocht. Omdat ieder lichaam anders is, is het verstandig om voor jezelf uit te zoeken welke manier het beste bij jou past, om de beste resultaten te bereiken. Op die manier haal je ook het meeste uit deze tips. Wel handig om nog erbij te vermelden dat zelfs op het gebied van spiritualiteit het gezond is voor je geest en lichaam om op een gezonde manier met alcohol om te gaan, zodat je je jezelf niet in gevaar brengt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.